Prażone ziarna kakao z przyprawami korzennymi - Tambora chai - Pizca del Mundo (100 g)

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Pizca del Mundo
  • Dostępność: Jest: wysyłka w 24-48h Jest: wysyłka w 24-48h
  • szt.
  • Cena netto: 16,18 zł 19,90 zł

Prażone ziarna kakao wzbogacone orientalnymi nutami.

Certyfikaty: Fairtrade, Organic
Waga: 100 g

Tambora chai to prażone ziarna kakao od polskiej marki Pizca del Mundo.

Tambora chai to doskonała zdrowa przekąska dla miłośników oryginalnych intensywnych smaków. Ziarna kakaowca zostały wyprażone razem z ekologicznymi przyprawami, dzięki czemu mają głęboki smak gorzkiej czekolady wzbogacony orientalnymi nutami goździków i kardamonu. Smakują wyśmienicie chrupane w całości lub jako dodatek w deserach czy wytrawnych potrawach.

W składzie znajdziemy prażone ziarna kakao z Peru (98%) , mielony imbir i kardamon z Indii, goździki mielone i cynamon z Indonezji, mielony czarny pieprz ze Sri Lanki.

Tambora chai to ziarna kakaowca odmiany Criollo. Kakaowce te pochodzą z Ameryki Środkowej i Karaibów. Ich owoce są najpełniejsze w smaku, ale też najrzadsze, delikatne i trudne w uprawie. Przez to oczywiście najdroższe. Ziarna od Pizca del Mundo pochodzą ze spółdzielni Fair Trade Cooperativa Argaria Cafeterela "Satipo" w Peru. Kakaowce są tu uprawiane w całkowicie naturalny sposób w cieniu drzew, dzięki czemu ekosystem zbliżony jest do naturalnego. Ptaki gniazdujące w koronach drzew są naturalnym wrogiem wielu potencjalnych szkodników, co w oczywisty sposób sprzyja uprawom Criollo, które są z natury mało odporne na choroby. Kooperatywa Satipo od lat należy do systemu Fair Trade, dzięki czemu może finansować szkolenia i projekty edukacyjne dla swoich członków.

Certyfikacja ekologiczna: certyfikat rolnictwa ekologicznego UE.

Certyfikacja Fair for Life Fair Trade: IMO.

Otrzymane certyfikaty:

Zapisz

Zapisz

Zapisz