Kawa ziarnista HAYB - Black Espresso Blend 250 g

  • szt.
  • 29,90 zł
  • Niedostępny

Kawa bez kwasowości, pod espresso.

Data palenia: 26.01.2021

Najlepiej smakuje do: 26.01.2022

Kawa ziarnista Black Espresso Blend

Typ: W ziarnach
Czego potrzebujesz?: mocnej kawy która stawia na nogi
Jaki smak lubisz?: tradycyjny - kawa ma smakować jak kawa
Stopień palenia: Ciemny
Polecamy do: Metod ciśnieniowych (ekspres ciśnieniowy, kawiarka)
Opakowanie: 250 g
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Palarnia: Polska
Skład (Arabica/Robusta): 80/20
Certyfikaty: speciality coffee
Najlepsze cechy: palenie tradycyjne bębnowe

Przed Tobą sesja albo trudny projekt? Wiesz, że Twój mózg będzie potrzebował wsparcia?

Może nie nauczymy się za Ciebie, ale mamy coś co Ci to ułatwi. Kawa, którą Ci proponujemy jest wzmocniona domieszką robusty, która ma więcej kofeiny niż czysta arabika, więc pobudza i rozbudza całkiem nieźle. Na pewno podczas nauki będzie konkretnym wsparciem. Zakwalifikowana jest do kaw jakości speciality, czyli tych najlepszych.

Smaki, które da się tu wyczuć to gorzka czekolada i orzechy laskowe. No i dobra wiadomość dla wszystkich, którzy nie lubią kwaskowości w kawie. Ta jej nie ma!

Mamy opakowania różnej wielkości, więc jeśli nie wiesz, czy polubisz - spróbuj na początek mniejszą ilość. A potem sięgnij po 500 g lub 1 kg - wystarczy na dłużej! :)

 

Kraj pochodzenia: 80% Brazylia (Arabica) | 20% Indie (Robusta)
Profil smakowy: Czekolada Deserowa, Orzech włoski

 

To którą kawę HAYB wybrać do ekspresu? Blue, Yellow, czy Black?

Jeżeli szukasz mocniejszej kawy, bez kwasowości – wybierz Black.

Mniej kofeiny, odrobinę kwasowości i owocowe nuty znajdziesz w kawie Yellow.

Najbardziej owocową kawą z tych trzech jest Blue. Ale nie oczekuj zbyt kwaśnego posmaku.

Te trzy kawy mają kwasowości naprawdę niewiele.

Spróbuj ich właśnie w tej kolejności, jeżeli chcesz powoli odkrywać kawy nietypowe w smaku – z lekką kwasowością, ale nie kwaśne. Eksperymentuj :)